Гъбена мусака с домати

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
791
94
26/06/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се почистят и измият, гъбите се нарязват на парчета, морковите, целината, лукът (кромид и чесън) – на филийки, а част от доматите – на дребни кубчета.

В растителната мазнина се задушават до омекване нарязаните зеленчуци, а отделно в маслото се задушават гъбите.

Изсипват се в тава за печене, посоляват се и се поръсват с магданоз. Отгоре се нареждат филийки от лимона, останалите домати и чесъна.

Ястието се залива със заливка от леко препеченото брашно и малко гореща вода и се пече в умерена фурна.

Поднася се студено.

Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
12.00 лв.
Виж ››

Страхотна стъклена тава от висококачествено боросиликатно стъкло, която препоръчваме на всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар