Гъбена супа с домати

IvankaIvanka
Новак
8452
Гъбена супа с домати1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Добър апетит с уникалната гъбена супа с домати, която винаги знае как да се намести на трапезата"

Необходими продукти

  • гъби - 200 гр. (пресни)
  • лук - 1 гл.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 вр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва на дребно и се задушава с олиото и малко вода. Гъбите се измиват и нарязват на ивички, а картофите на кубчета. Добавят се към задушения лук, долива се с вряла вода, прибавя се сол и се оставя да ври за 30 минути.

Доматите се обелват и нарязват на ситно, а брашното, доматеното пюре и червеният пипер се размиват в малко вода. Всичко се прибавя към супата от гъби, като се разбърква. Оставя се да поври още 10-15 минути ястието с гъби.

Преди да се поднесе гъбената супа с домати, се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Вкусна супа с гъби и картофи!

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: