Начин на приготвяне
Измийте, обелете и нарежете картофите на кубчета. Сложете ги да се сварят заедно с пилешките бульончета.
Щом са готови, излейте водата, като оставите малка част в тенджерата и направете на картофено пюре. Объркайте го с 1 с.л. масло и сол на вкус.
Разстелете в намазнена тава 1/2 от пюрето. Отгоре подредете тънки филийки киселите краставички, царевицата, нарязаните на филийки гъби и овкусете с малко подправки.
Загладете отгоре с останалото пюре, полейте малко мазнина и сложете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за 20 минути мусаката.
Извадете, подредете кръгчета домат, поръсете с настърган кашкавал и по желание с малко галета и върнете гъбената мусака с картофено пюре да се запече до приятен загар.