Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Гъбена мусака с картофено пюре

Гъбена мусака с картофено пюре

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Гъбена мусака с картофено пюре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Който знае как се приготвя тази ароматна гъбена мусака, да заповяда в кухнята, ние знаем само как се изяжда"

Необходими продукти

  • картофи - 1, 5 кг
  • масло - 1 с.л.
  • гъби - 200 г стерилизирани
  • царевица - 100 г сладка
  • кисели краставички - 6 броя
  • бульон - 2 кубчета пилешки
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • домати - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и нарежете картофите на кубчета. Сложете ги да се сварят заедно с пилешките бульончета.

Щом са готови, излейте водата, като оставите малка част в тенджерата и направете на картофено пюре. Объркайте го с 1 с.л. масло и сол на вкус.

Разстелете в намазнена тава 1/2 от пюрето. Отгоре подредете тънки филийки киселите краставички, царевицата, нарязаните на филийки гъби и овкусете с малко подправки.

Загладете отгоре с останалото пюре, полейте малко мазнина и сложете да се пече в загряна на 200 градуса фурна за 20 минути мусаката.

Извадете, подредете кръгчета домат, поръсете с настърган кашкавал и по желание с малко галета и върнете гъбената мусака с картофено пюре да се запече до приятен загар.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: