Пилешки пай по каталунски

28/09/2019
"Пилешки пай, който ще започнете да приготвяте все по-често вкъщи "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • домати - 500 г
  • лук - 3 главички, кромид
  • черни маслини - 100 г
  • белтъци - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • розмарин - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 40 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на хапки месо запържете в олиото, залейте го с виното и го подправете със сол и черен пипер на вкус.

Добавете розмарина, едро накълцаните домати, маслините и наситнения лук и оставете сместа за 5 мин. да ври на умерен огън, след което я изсипете в тава.

Замесете тесто от брашното, натрошената мая, олиото и солта, разточете го на тънка кора и покрийте с нея тавата, като краищата ѝ залепете с белтък.

Поръсете с брашно и печете соления пай във фурна на 200 градуса за 45 мин., след което разчупете центъра на тестото и го разпределете по чиниите.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар