Пилешки пай по каталунски

28/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо60
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на хапки месо запържете в олиото, залейте го с виното и го подправете със сол и черен пипер на вкус.

Добавете розмарина, едро накълцаните домати, маслините и наситнения лук и оставете сместа за 5 мин. да ври на умерен огън, след което я изсипете в тава.

Замесете тесто от брашното, натрошената мая, олиото и солта, разточете го на тънка кора и покрийте с нея тавата, като краищата ѝ залепете с белтък.

Поръсете с брашно и печете ястието във фурна на 200 градуса за 45 мин., след което разчупете центъра на тестото и го разпределете по чиниите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар