Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пилешки пай по каталунски

Пилешки пай по каталунски

Пилешки пай по каталунски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пилешки пай, който ще започнете да приготвяте все по-често вкъщи"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • домати - 500 г
  • лук - 3 главички, кромид
  • черни маслини - 100 г
  • белтъци - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • розмарин - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 40 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на хапки месо запържете в олиото, залейте го с виното и го подправете със сол и черен пипер на вкус.

Добавете розмарина, едро накълцаните домати, маслините и наситнения лук и оставете сместа за 5 мин. да ври на умерен огън, след което я изсипете в тава.

Замесете тесто от брашното, натрошената мая, олиото и солта, разточете го на тънка кора и покрийте с нея тавата, като краищата ѝ залепете с белтък.

Поръсете с брашно и печете соления пай във фурна на 200 градуса за 45 мин., след което разчупете центъра на тестото и го разпределете по чиниите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: