Крем Дипломат с желатин

23/06/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър241225
"И дипломатически имунитет няма да спаси от изяждане този ефектен Крем Дипломат с желатин "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо821
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две купи се разделят белтъците и жълтъците на яйцата.

Жълтъците се разбиват с едната чаша захар, прибавя се прясното мляко брашното и ванилията. Сместа се разбърква и слага на котлона. Кремът се вари на умерена температура и се разбърква често, за да не загори и стане на бучки. Щом се сгъсти се дръпва от котлона.

Желатинът се накисва с малко вода и след като набъбне се втечнява на водна баня. Втечненият желатин се добавя към крема.

Белтъците се разбиват на сняг заедно с втората чаша захар. Като станат на пухкава твърда пяна се изсипват при сварения крем, като внимателно се разбъркват, за да не изгубят пухкавоста си.

От сместа се заделя около 1/3 и в нея се прибавя какаото. Размесва се докато какато се поеме изцяло.

В подходящ съд се изсипват двата цвята крем, като се редуват. Ако искате повече шарки, кремът може да се разбърка два-три пъти с лъжица, като се загребва от дъното с въртеливи движения.

Десертът се поставя в хладилник и се оставя поне за една нощ да се стегне, след което е готов за консумация.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар