Крем Дипломат с желатин

АнабелАнабелНовак281
23/06/2019
"И дипломатически имунитет няма да спаси от изяждане този ефектен Крем Дипломат с желатин "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 297
  • Преглеждания за месеца219
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две купи се разделят белтъците и жълтъците на яйцата.

Жълтъците се разбиват с едната чаша захар, прибавя се прясното мляко брашното и ванилията. Сместа се разбърква и слага на котлона. Кремът се вари на умерена температура и се разбърква често, за да не загори и стане на бучки. Щом се сгъсти се дръпва от котлона.

Желатинът се накисва с малко вода и след като набъбне се втечнява на водна баня. Втечненият желатин се добавя към крема.

Белтъците се разбиват на сняг заедно с втората чаша захар. Като станат на пухкава твърда пяна се изсипват при сварения крем, като внимателно се разбъркват, за да не изгубят пухкавоста си.

От сместа се заделя около 1/3 и в нея се прибавя какаото. Размесва се докато какато се поеме изцяло.

В подходящ съд се изсипват двата цвята крем, като се редуват. Ако искате повече шарки, кремът може да се разбърка два-три пъти с лъжица, като се загребва от дъното с въртеливи движения.

Десертът се поставя в хладилник и се оставя поне за една нощ да се стегне, след което е готов за консумация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар