Чеснови хлебчета с билки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
196
2
23/06/2019
"Хлебчета-душички с уникален вкус и такъв омаен аромат, че не може да спрем да хапваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо580
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Хлебчета

Начин на приготвяне

Активирайте маята с 1 ч.л. захар и малко от млякото.

В купа разбийте яйцата с останалите течни съставки, прибавете маята и солта, брашното и омесете меко тесто, което оставете да втаса.

Може да приготвите тестото от вечерта, като го приберете в хладилник и да го използвате на сутринта.

От втасалото тесто оформете топчета, наредете ги върху тава с хартия за печене и ги намажете с предварително разтопено масло на водна баня, в което добавите подправки на вкус (аз сложих по много малко от подправките, по щипка от всяка, но вие според вашия вкус увеличете количеството им)

Оставете хлебчетата да удвоят обема си, след което ги изпечете на 180 градуса до готовност.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар