Постна леща с хлебни хапки

28/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • леща - 1. 5 ч.ч. жълта
  • праз - 2 стръка
  • маслини - 10 - 12 без костилки, зелени
  • моркови - 1 шепа, сушени
  • хляб - 4 филийки
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания праз в половината олио заедно с лещата, добавете доматения сок, малко вода и червения пипер, морковите и оставете лещата да ври, докато остане без вода.

След което я изсипете в голяма чиния и я наръсете със сол и черен пипер на вкус.

Нарежете филийките хляб на кубчета, изпържете ги в останалото олио и ги наредете в чинията около лещата, а между тях поставете маслините.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар