Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Бульон от риба с фиде по перуански

Бульон от риба с фиде по перуански

Бульон от риба с фиде по перуански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 500 г
  • домати - 1 бр.
  • керевиз - 1 - 2 стръка
  • лук - 2 глави, кромид
  • хляб - 3 - 4 филийки, твърд
  • фиде - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 - 2 ч.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 л
  • дафинови листа - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, сложете я да се вари във водата заедно с едната глава лук и керевиза, накълцани на ситно, и дафиновия лист и я подправете със сол и черен пипер.

След като заври бульонът, започнете да обирате пяната и когато се пречисти, налейте виното.

Нарежете на ситно втората глава лук и доматите, запържете ги в малко олио, сипете ги във врящия рибен бульон, разбъркайте, добавете половината фиде и след като бульонът е готов, го прецедете и отделете фидето.

На следващия ден отново сварете бульона с останалото фиде.

Останалото от предния ден фиде намачкайте добре, намажете го върху филийки стар хляб, препечете ги и ги поднесете с новия бульон, който сте овкусили с лимонов сок.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: