Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кокошка с чесън и орехи по перуански

Кокошка с чесън и орехи по перуански

Кокошка с чесън и орехи по перуански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • люти чушлета - 2 - 3 бр.
  • лук - 3 глави, кромид
  • чесън - 1 глава
  • орехи - 1 ч.ч. ядки, накълцани
  • хляб - 2 - 3 филии без кората
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 - 2 ч.л.
  • лютиво - сладък сос - на вкус
  • олио - ½ ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кокошката със сол и малко олио и я нарежете на порции.

В останалото олио запържете ситно нарязаните лук, чесън и люти чушлета, добавете натопените предварително в бульона филии хляб, разбъркайте всичко и налейте малко бульон от варенето, виното и лимоновия сок.

След 10 мин. сипете орехите и месото, долейте, ако е необходимо бульон, наръсете с черен пипер и оставете ястието да ври до готовност.

Преди сервиране подправете ястието с лютиво-сладък сос и го поднесете с гарнитура от сварени картофи, ориз или царевица.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: