Тиганички с тиквички и разядка

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
240
4
20/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с малко сол. Добавят се извара, кубчета кашкавал, риган, бакпулвер и брашно от елда. Измита тиквичка се рендосва и поръсва с малко сол.

Оставя се за 10 минути, изцежда се добре от водата и сипваме при яйчената смес. Разбърква се на гъста каша. В загрято малко тиганче намазвано с олио сипваме по една супена лъжица смес и оформяме на малки палачинки или тиганички.

Печем от двете страни, докато стегне и обръщаме с шпатула. Излизат около 7 бр. и се изваждат в чиния. Взема се 1 ч.ч. готова разядка от тиквички с извара.

Измиват се млади листа от цвекло, като лилавите жили се почистват, както и дебелите стъбла.

Нарязват се едро листа, целина и скилидка чесън. Смесва се всичко в чопър, добавят се кисело мляко, малко сол, олио и пюрираме за кратко на гладка смес.

Върху охладени тиганички се сипва по 1 ч.л. от новата разядка и гарнираме с маслинка. Чудесно, вкусно и здравословно предястие се получи. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар