Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с малко сол. Добавят се извара, кубчета кашкавал, риган, бакпулвер и брашно от елда. Измита тиквичка се рендосва и поръсва с малко сол.
Оставя се за 10 минути, изцежда се добре от водата и сипваме при яйчената смес. Разбърква се на гъста каша. В загрято малко тиганче намазвано с олио сипваме по една супена лъжица смес и оформяме на малки палачинки или тиганички.
Печем от двете страни, докато стегне и обръщаме с шпатула. Излизат около 7 бр. и се изваждат в чиния. Взема се 1 ч.ч. готова разядка от тиквички с извара.
Измиват се млади листа от цвекло, като лилавите жили се почистват, както и дебелите стъбла.
Нарязват се едро листа, целина и скилидка чесън. Смесва се всичко в чопър, добавят се кисело мляко, малко сол, олио и пюрираме за кратко на гладка смес.
Върху охладени тиганички се сипва по 1 ч.л. от новата разядка и гарнираме с маслинка. Чудесно, вкусно и здравословно предястие се получи. Добър апетит!