Пелмени с пилешко и спанак

03/09/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 100 г
  • олио - 1 ч.л.
  • вода - 6 - 8 с.л.
  • За плънката
  • пилешко месо - 150 г гърди
  • спанак - 100 г
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете средно меко тесто от брашното, олиото и водата, разточете го на много тънка кора върху посипана с брашно повърхност и изрежете от нея кръгчета с диаметър 10 см.

Надробените на малки парченца пилешки гърди и ситно нарязания спанак запържете в олиото за 5 мин. при непрекъснато бъркане, добавете соевия сос и лимоновия сок и посолете.

Върху всяко тестено кръгче сложете по 1 ч.л. от плънката, съберете крайчетата му отгоре, слепете ги като торбичка и ги завържете със стръкче магданоз.

Сложете пелмените в решетъчен съд, поставете го в тенджера, в която кипнали 2 см вода, така че да не я допират, захлупете и варете на пара торбичките 5 мин. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар