Сибирски пелмени

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сибирски пелмени1 / 2
01/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Не сте опитвали сибирски пелмени досега? Грешка, която трябва да поправите незабавно!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • вода - около 1 к.ч.
  • сол - 1 щипка
  • кайма - 300 г смляно месо, смес телешко и свинско
  • лук - 2 глава, настъргани ситно
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете твърдо тесто от брашното, водата, яйцето и щипка сол. Омесете го много добре и го разточете на тънък лист. С помощта на чаша изрежете кръгове.

За плънката запържете в малко мазнина лука и добавете каймата. Бъркайте, оставете да се запържи и подправете със сол и черен пипер.

Слагайте в средата на всеки кръг по малко от плънката, прегънете кръговете на 2, така че да се получи полумесец. Притиснете с пръсти краищата, за да слепнат добре.

Пускайте сибирските пелмени във вряща и подсолена вода или бульон. Когато изплуват на повърхността, ги изваждайте с решетъчна лъжица.

Поднесете пелмените горещи, полети със сметана или сос от горчица , разреден с малко оцет. По желание може да ги запържите до лек загар в сгорещена мазнина.

Рейтинг

4.1
54
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евелина
Евелина
Тази рецепта се отнася по-скоро за ЧЕБУРЕКИ, сибирските пелмени са отворени. И не, че има някакво значение - все си е вкусно, но като познавач реших да внеса уточнение.
03.12.2013 15:20
4
Боян
Боян
Може да се пълнат картофено пюре, с запържено кисело зеле, с запържени гъби нарязани ситно, но това не се наричат пелмени, мъжду прочим пелмените са китайско изобретение взаимствано от руснаците.
19.07.2013 18:54
Аз >((
Аз >((
Може ли някой от вас ако знае да сподели рецепта за вегетарински рецепти или ако използвам тази рецепта с какво друго мога да ги напълня, освен с месо?
05.06.2013 16:57
2
2
мими
мими
страхотни са
04.01.2012 13:30
1