Ezine.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Пелмени със сметана

Пелмени със сметана

JuliyaJuliya
Новак
983182k139
Пелмени със сметана
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Толкова е лесно да си направите домашни пелмени, а удовлетворението от добре свършената работа е толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 350 мл (гореща)
  • олио - 5 с.л.
  • кайма - 600 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • вода - 4 с.л. (студена)
  • кориандър
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 3 бр.
  • заквасена сметана - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресяваме брашното със солта.

Добавяме горещата вода и олиото.

Разбъркваме с лъжица, а след това продължаваме да месим с ръце, докато се получи меко и нелепнещо тесто.

Увиваме го във фолио и оставяме за 30 минути.

Смесваме нарязания на ситно лук, каймата, кориандър, сол и черен пипер на вкус и студената вода.

Разточваме тестото за пелмени върху набрашнения плот и изрязваме кръгчета, поставяме от плънката и оформяме пелмени.

В голяма тенджера загряваме вода, добавяме дафиновия лист, зърна черен пипер и сол.

Пускаме поетапно пелмените във врящата вода и щом изплуват на повърхността, варим още 3-5 минути.

Сервираме пелмените със сметана, докато са горещи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: