Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Сибирски шанги

Сибирски шанги

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44627634
Сибирски шанги1 / 2
21/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр. (жълтъци)
  • прясно мляко - 100 мл
  • мая - 12 г
  • сол - 1 щипка
  • за намазване
  • олио - 50 мл
  • брашно - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в затопленото мляко, добавят се жълтъците и разтопеното масло. Добавят се брашно и сол и се замесва тесто.

Оставя се за 30 минути на топло и се разделя на парчета. Разточва се на кръгли питки с диаметър около 8 сантиметра.

Слагат се върху намазана с мазнина тава и се оставят за 20 минути на топло.

Отгоре се намазват със смес от яйце, сметана, брашно и олио. Пекат се до златисто на 180 градуса – около 40 минути.

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: