Начин на приготвяне
Почистете гърдите от ципите. Нарежете ги на средно големи хапки, след което ги мариновайте в смес от червен и черен пипер, сока от лимон, канела, сол, едната лъжица къри и чесън на прах. Мариновайте пилето в хладилник - най-добре за една нощ.
Настържете лука, двете скилидки чесъна и джинджифиловия корен. След това ги задушете за 5-6 минути в загрятото масло.
Прибавете нарязания и измит спанак, бъркайте до омекването му. Тогава можете да прибавите и доматеното пюре, другата лъжица къри, още сол, смлените бадеми и водата.
Бъркайте 1-2 минути. Добавете отцеденото от маринатата пилешко и разбъркайте. Сипете и самата марината към кърито. Гответе още 15 минути под капак.
Поднесете ястието със свежи листа кориандър.
Пилешкото къри със спанак е готово.