Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Къри»Пилешко къри с варен ориз

Пилешко къри с варен ориз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Пилешко къри с варен ориз
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
12/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • къри паста - 3 с.л.
  • домати - 2 ч.ч. пасирани
  • сметана - 100 мл готварска
  • царевично олио - 4 с.л.
  • сол
  • ориз - 1 ч.ч. бланширан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на хапки, слага се в дълбок тиган и се запържва в сгорещено царевично олио.

След като се запържи, се изважда и на негово място се слагат нарязаните на дребно лук и чесън. След като омекнат се прибавя готовото къри песто.

След кратко разбъркване се добавят смлените домати и сол на вкус.

Апетитното къри се готви още около 20 минути, след което в тигана се добавят 100 мл готварска сметана и запържените пилешки хапки.

Кърито се готви още около 5 минути. Сервира се с варен ориз.

Добър апетит с пилешко къри с варен ориз!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: