Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Оризови кюфтета»Пържени кюфтета от варен ориз

Пържени кюфтета от варен ориз

Пържени кюфтета от варен ориз
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Оризовите кюфтенца стават много хубави, когато се приготвят по тази рецепта"

Необходими продукти

  • ориз - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • овче сирене - 150 г
  • кимион - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат
  • оцет - 4 капки
  • олио - за пържене
  • сода бикарбонат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в леко подсолена вода.

Нарежете магданоза на ситно и го смесете голяма купа с изстиналия ориз, яйцата, киселото мляко, содата, оцета, солта, черния пипер, кимиона, брашното и натрошеното овче сирене.

Разбъркайте сместа и я оставете настрана да почине.

Оформете от сместа оризови кюфтенца и ги пържете в сгорещена мазнина и от двете страни.

Извадете ги върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

Поднесете ги със сос по избор.

Пържените кюфтета от варен ориз са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: