Пиле къри със спанак

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пиле къри със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Екзотично пилешко с мек вкус и богат аромат - насладата от вкусната храна ви е гарантирана"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 4 бр. (всяко по 175 г)
  • олио - 3 с.л.
  • гарам масала - 1/4 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • сметана - 150 мл
  • лук - 1 малка глава
  • джинджифил - 2 тънки парчета пресен
  • спанак - 200 г млад
  • хляб - 4 бр. хляб наан
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбока тенджера. Нарежете лука и го запържете. Добавете и пресования чесън.

Обелете и нарежете джинджифила на ситно, сипете го при лука заедно с подправките и разбъркайте добре. Запържете около минута.

Добавете нарязаните на едро домати и пържете на тих огън около 7 минути. През това време нарежете месото на хапки.

Загрейте грила на висока степен, за да стоплите хляба наан. Щом доматите станат готови, увеличете котлона и добавете месото.

Пържете докато побелее. Овкусете със сол и пипер, добавете сметаната и гответе още около 6 минути.

Измийте и подсушете спанака, прибавете го към ястията иразбъркайте докат задуши. Сервирайте кърито със стопления хляб наан.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: