Сарми от кисело зеле с кренвирши

18/06/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, задушете го в олиото до прозрачност. Сипете нарязаните на малки кубчета кренвирши, изпържете ги.

Свалете сместа от котлона и след като изстине, добавете яйцето, отцедения и натрошен хляб и настъргания кашкавал, подправете на вкус със сол и черен пипер и разбъркайте.

Изрежете внимателно дебелите жили на зелевите листа, сложете върху всяко от плънката. Завийте зелеви сарми, овържете ги с бял памучен конец и ги изпържете, докато порозовеят.

След това ги наредете в тенджера, захлупете ги с чиния, залейте ги с разреденото с бульона доматено пюре.

Захлупете съда и ги варете около час, като при нужда доливайте бульон.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар