Пържени шпроти с лимонов сок

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВАЕксперт39051694
18/06/2019
"Уж толкова дребни тези шпроти, а толкова бира пият, че няма да повярвате "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • шпроти - 500 г
  • олио - за пържене
  • сол
  • брашно - за овалване /бяло и царевично/
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дребната рибка се почиства от главата и вътрешностите, измива се добре и оставяме да се отцеди.

В купа сипваме по половин чаша бяло и царевично брашно с малко сол и разбъркваме да се смесят.

Сипваме отцедената рибка шпроти и овалваме добре, правя го на два-три пъти.

В тиган се загрява олио, рибката се изтупва леко и пържим от двете страни до хрупкава коричка.

Сервираме с резени лимон и чаша студено бяло вино. Лесни и вкусни пържени шпроти!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар