Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържени шпроти с лимонов сок

Пържени шпроти с лимонов сок

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пържени шпроти с лимонов сок3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Уж толкова дребни тези шпроти, а толкова бира пият, че няма да повярвате"

Необходими продукти

  • шпроти - 500 г
  • олио - за пържене
  • сол
  • брашно - за овалване /бяло и царевично/
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дребната рибка се почиства от главата и вътрешностите, измива се добре и оставяме да се отцеди.

В купа сипваме по половин чаша бяло и царевично брашно с малко сол и разбъркваме да се смесят.

Сипваме отцедената рибка шпроти и овалваме добре, правя го на два-три пъти.

В тиган се загрява олио, рибката се изтупва леко и пържим от двете страни до хрупкава коричка.

Сервираме с резени лимон и чаша студено бяло вино. Лесни и вкусни пържени шпроти!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: