Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта с миксер или с тел в дълбок съд, сипете олиото и отново разбийте за няколко минути, след което постепенно прибавете брашното, което сте смесили добре с бакпулвера и содата, и бъркайте, докато се получи гъсто тесто.
Прибавете към тестото измитите, обелени и настъргани на едро ренде ябълки, счуканите орехови ядки и канелата, разбъркайте хубаво сместа, изсипете я в намаслена и набрашнена тавичка, загладете сладкиша и го сложете да се пече в предварително средно загрята фурна.
След като се запече (след не по-малко от 10 мин.), изключете горния реотан и печете 10 мин. само отдолу (през това време сладкишът се надува), след което включете отново горния реотан и печете така още 30 мин.
Проверете дали сладкишът е изпечен с тънка клечка (за зъби), ако клечката е суха и по нея няма следи от тестото, е готов.
Извадете ябълковия сладкиш от фурната, оставете го да изстине, след което го прехвърлете в продълговата чиния, поръсете го с пудра захар и го поднесете с кафе или чай.
Коментари