Доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Доматен сос1 / 2
13/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Открихме как да превърнете печеното месо в истински вкусно ястие - с помощта на този класически доматен сос!"

Необходими Продукти

  • бульон - месен 1/2
  • масло - 2 1/2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 1 стрък
  • доматено пюре - 500 г
  • захар - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - 1/2
  • бахар - 10 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното с краве масло, разредете запръжката с бульон, добавете предварително запърженото с лук и другите зеленчуци доматено пюре, после захарта, лимонената киселина, бахар, сол и варете 25 - 30 мин. След това прецедете соса, нагорещете до кипване и застройте с масло.

Този сос се сервира с някои месни ястия.

Без застройката с масло служи за основа при приготвянето на други сосове с подправки, други продукти, вино и др.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: