Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Тестено руло с леберкез и пастет

Тестено руло с леберкез и пастет

Тестено руло с леберкез и пастет2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Има нещо в това тестено руло с месна плънка, което го прави напълно неустоимо, вие усетихте ли го"

Необходими продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • мая - 5 г
  • кисело мляко - ½ кофичка
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 щипка
  • магданоз - 2 - 3 с.л.
  • вода
  • За плънката
  • леберкез - 300 г или телешки салам
  • пастет - 1 консерва
  • маслини
  • лук - 1 глава, кромид или 2 стръка праз
  • масло - краве
  • черен пипер - на вкус
  • За намазване
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • олио - 2 - 3 с.л. олио
  • За соса
  • майонеза - 200 г
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • копър - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от брашното, малко мая, предварително разтворена със захар и вода, киселото мляко, яйцето и ситно нарязания магданоз и го оставете 2-3 часа да втасва.

Разстелете в намазнена тава разточеното или разтеглено според формата ѝ тесто така, че единият му край да виси отвън, нанесете плънката, която сте приготвили от нарязания леберкез, пастет, накълцаните маслини, запържения в маслото ситно нарязан лук и черния пипер.

Откъм висящия край започнете да навивате тестото на руло, намажете го с прясно мляко и олио. По желание може да наръсите рулото със сусам и го печете около 30 мин. в умерена фурна и го поднесете с майонеза, обилно разбъркана с наситнени кисели краставички и копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: