Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастети»Телешки пастет с коняк

Телешки пастет с коняк

НикиНики
Новак
2358393k405
Телешки пастет с коняк
Снимка: Ники
1 / 2
16/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Получи се много сполучлив този телешки пастет с коняк"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 300 грама
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • коняк - 1 с.л.
  • черен пипер
  • копър - пресни стръкове
  • магданоз - стръкове
  • масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкия дроб на малки кубчета, моркова на кръгчета, а лука на лентички.

Загрейте маслото в тиган и запържете моркова и лука. Щом поомекнат, добавете дроба и гответе докато промени цвета си.

Сипете вътре балсамовия оцет и около 2/3 чаша топла вода. Овкусете с подправките и добавете настъргания чесън.

Сложете капак и гответе 40-тина минути. Сипете коняка и след две минути свалете от огъня.

Махнете копъра и магданоза. Пасирайте пастета и го прехвърлете в буранчета.

Отгоре сипете малко зехтин и приберете в хладилника.

Телешкият пастет с коняк е много сполучлив.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: