Пресни картофи на фурна с кюфтенца

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
137
613
853
43
17/06/2019
"А пресните картофки ги обичаме най-много точно така - на фурна и с кюфтенца между тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 030
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се почистват от ципата. Режат се на колелца, ако са дребни, ги оставете целички. Овкусяваме картофите със сол, черен пипер, чубрица, червен пипер, универсална подправка, пасиран чесън, риган и обилно поливаме с олио. Разбъркваме с дървена лъжица и покриваме дъното с вода.

Печем в фурната за около 30 минути, като разбъркваме поне 2 пъти през това време. След това си подготвяме кюфтенцата, като към каймата добавим черен пипер, сол, чубрица и магданоз.

Объркваме добре и с намазнени с олио ръце оформяме кръгли не много големи кюфтенца. След като картофките са поомекнали, но не и да са готови, слагаме кюфтенцата и връщаме обратно във фурната.

Разбъркваме и печем, докато картофите и кюфтенцата се запекат - според това колко запечени ги харесвате.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар