Начин на приготвяне
Картофите се измиват и се почистват от ципата. Режат се на колелца, ако са дребни, ги оставете целички. Овкусяваме картофите със сол, черен пипер, чубрица, червен пипер, универсална подправка, пасиран чесън, риган и обилно поливаме с олио. Разбъркваме с дървена лъжица и покриваме дъното с вода.
Печем в фурната за около 30 минути, като разбъркваме поне 2 пъти през това време. След това си подготвяме кюфтенцата, като към каймата добавим черен пипер, сол, чубрица и магданоз.
Объркваме добре и с намазнени с олио ръце оформяме кръгли не много големи кюфтенца. След като картофките са поомекнали, но не и да са готови, слагаме кюфтенцата и връщаме обратно във фурната.
Разбъркваме и печем, докато картофите и кюфтенцата се запекат - според това колко запечени ги харесвате.
Да ви е сладко!