Начин на приготвяне
Пресните картофи (10 бр.) измиваме и белим (който предпочита може и да не бели, но да се измият много старателно). Слагаме белените картофи цели да се сварят, като във водата натрошаваме кубче бульон (зеленчуков или друг по вкус).
Сваряваме картофите, като внимаваме да не възварим - трябва да са сварени, но стегнати. Когато са готови, изваждаме от водата с решетъчна лъжица и оставяме да се охладят. После срязваме внимателно, всеки картоф, с остър нож на две половини.
Издълбаваме средите им и подреждаме картофките в тавичка, върху хартия за печене. Средите на картофите, слагаме в купичка и наситняваме или намачкваме. Към тях счукваме яйце (1 бр.), слагаме натрошено сирене (1 к.ч.), настърган кашкавал (50 г може и повече по вкус) и малко смлян черен или бял пипер.
Получената смес, разбъркваме и разпределяме в картофените кошнички. Поливаме всяко картофче със струйка зехтин. Запичаме в нагрята фурна до леко златисто. Поднасяме нашите пълнени картофи като вегетарианско предястие или гарнитура.