Картофена запеканка с наденица

13/08/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо156
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • наденица - 250 г
  • картофи - 600 г
  • домати - 2 малки
  • лук - 2 глави, кромид
  • зелен лук - 3 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 6 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка, настъргано
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите, измийте ги, нарежете на ги на тънки кръгчета, изсипете ги в голям тиган с горещото олио, разбъркайте ги, похлупете и ги задушавайте на умерен огън, като ги разбърквате от време на време.

Махнете капака, добавете надробения на кубчета кромид, пържете ги до златисто, поръсете с черен пипер и сол, сипете кръгчетата наденица и ситно нарязаните бланширани и обелени домати и разбъркайте.

Разбийте яйцата с прясното мляко, индийското орехче, солта и черния пипер и залейте картофите, след което намалете котлона и оставете заливката да се втвърди.

Поръсете картофената запеканка с нарязания на тънки колелца зелен лук и го поднесете веднага.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар