Яхния с овнешко и дюли

13/08/2019
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо150 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 700 г обезкостено
  • дюли - 2 малки
  • лук - 2 глави, кромид
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • лют червен пипер - ¼ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте нарязаното на кубчета овнешко месо в смесените сладък и лют червен пипер и ги изпържете от всички страни в 4 с.л. загрято олио, докато получат червеникава коричка.

Залейте с толкова студена вода, колкото да ги покрие, и след като заври, похлупете тенджерата и варете на тих огън около час.

Добавете към месото изпържените в останалото олио кръгчета лук и почистените от дръжките и семената, обелени и нарязани на кубчета дюли, овкусете с черния пипер и солта, варете яхнията още 40 мин. и я поднесете, докато е гореща.

Невероятно вкусна яхния с овнешко и дюли! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар