Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния с овнешко и дюли

Яхния с овнешко и дюли

Яхния с овнешко и дюли2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овнешко месо - 700 г обезкостено
  • дюли - 2 малки
  • лук - 2 глави, кромид
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • лют червен пипер - ¼ ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте нарязаното на кубчета овнешко месо в смесените сладък и лют червен пипер и ги изпържете от всички страни в 4 с.л. загрято олио, докато получат червеникава коричка.

Залейте с толкова студена вода, колкото да ги покрие, и след като заври, похлупете тенджерата и варете на тих огън около час.

Добавете към месото изпържените в останалото олио кръгчета лук и почистените от дръжките и семената, обелени и нарязани на кубчета дюли, овкусете с черния пипер и солта, варете яхнията още 40 мин. и я поднесете, докато е гореща.

Невероятно вкусна яхния с овнешко и дюли!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: