Картофена запеканка с блат

11/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Остържете картофите, измийте ги, сварете ги в подсолена вода, в която сте прибавили кимиона, след което излейте водата, оставете картофите да изстинат и ги разрежете на половинки.

Леко разточете размразеното тесто, разстелете го в разглобяема форма за печене, като излишната част изрежете, наредете върху него картофените половинки с равната страна надолу, поръсете ги с черен пипер и сол на вкус и отгоре поръсете със смлените лешници.

Разбийте яйцата със сметаната, ситно нарязания магданоз и счукания чесън, поръсете леко с черен пипер и сол, разбъркайте и залейте със сместа запеканката.

Наръсете я с настърганото синьо сирене, печете я 30 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна и я сервирайте веднага.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар