Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби и майорана

Свински пържоли с гъби и майорана

Свински пържоли с гъби и майорана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински пържоли - 8 бр. малки (по 100 г)
  • бекон - 100 г
  • гъби - 400 г пресни
  • лук - 1 голяма глава, кромид
  • магданоз - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • телешки бульон - 400 мл от кубче
  • масло - 40 г краве
  • майорана - ½ ч.л. суха
  • мащерка - ½ ч.л. суха
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тефлонов тиган изпържете в разтопеното масло измитите, подсушени, натрити с черен пипер и сол и оваляни в брашното пържоли по 5 мин. от всяка страна, след което ги извадете, увийте ги в алуминиево фолио и ги сложете на топло.

В същата мазнина изпържете бекона, нарязан на кубчета, добавете ситно нарязания лук и гответе, докато се зачерви, сипете четвъртинките гъби и ги запържете леко, залейте всичко с бульона и когато кипне, варете 12 мин., след което поръсете с черния пипер, солта, мащерката и майорана.

След 2-3 мин. прибавете пържолите с майорана, загрейте ястието за кратко, след което го разпределете по чиниите, наръсете със ситно нарязания магданоз и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: