Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешки бутчета с ябълки и къри

Пилешки бутчета с ябълки и къри

Пилешки бутчета с ябълки и къри2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 големи
  • лук - 2 големи глави, кромид
  • ябълки - 3 бр.
  • пилешки бульон - 500 мл
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • олио - 4 с.л.
  • къри - ½ с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сгорещете олиото и запържете в него измитите, подсушени и натрити със сол и половината къри бутчета от всички страни до зачервяване, след което ги извадете и ги сложете върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

В тенджера загрейте маслото и изпържете за 5-6 мин. в него наситнения лук и измитите, обелени, почистени от семенната им част и нарязани на парченца ябълки, добавете доматеното пюре, брашното и захарта, поръсете с останалото къри и разбъркайте.

Залейте с бульона, върнете бутчетата и след като ястието кипне, го задушавайте 30 мин., като малко преди да стане готово, го подправете с лимоновия сок и го разбъркайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: