Начин на приготвяне
Почистените пилешките бутчета се овкусяват със сол, черен пипер и две чаени лъжички къри на прах. Поставят се в намазнена тавичка и се слагат във фурната да се запекат на 200 градуса.
По време на печенето се обръщат да се запекат и от другата страна. В дълбок тиган със сгорещена мазнина се поставят счуканите скилидки чесън и предварително настърганият джинджифил.
Температурата на котлона не трябва да е много висока. След около пет минути се прибавят нарязаните на дребно чушки, а малко след това и шушулките грах. Зеленчуците се разбъркват периодично, след което се прибавя останалото къри.
Царевично нишесте се прибавя към пилешкия бульон и се бърка, докато се разтвори. След това пилешкият бульон се излива в тигана и се оставя да заври.
Към вече заврялата смес се прибавят оризът и захарта. Тиганът се похлупва с капак, а температурата на котлона се намалява още.
Оризът се готви, докато набъбне, а зеленчуците омекнат. По средата на готвенето се прибавя и пилешкото месо.
Ястието се овкусява със сол и черен пипер на вкус, кориандър или магданоз, и малко къри.