Класически турски менемен

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
05/06/2019
"Не ви трябва да ходите надалеч, за да опитате вкусен Менемен - ето ви рецептата, пригответе си го сами "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 863
  • Преглеждания за месеца2630
  • Преглеждания за седмицата191
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите на кубчета, а чушките изчистете от семките, разделете ги на няколко ленти и след това ги наситнено (но да не са твърде ситно нарязани).

Наситнете лука и го запържете в предварително загрята мазнина - 2 с.л. масло и 2 с.л. олио.

Добавете половината от доматите и всички нарязани чушки (лютата чушка е задължителна, а ако не обичате люти такива - добавете само част от нея).

Запържете, след което задушете за около 5 - 10 минути.

Разбийте едното от яйцата със сол на вкус и щипка черен пипер, сипете я при задушените в тигана зеленчуци. Разбъркайте.

Добавете другата половина от доматите и отново задушете за 5 минути.

С помощта на лъжица направете 3 гнезда - чукнете яйцата в тях, като внимавате да останат цели и да не се разлеят с останалите продукти.

Задушете така за около 10 минути, след което смъкнете от котлона.

Традиционно менемен се серира за консумация директно от тигана.

Да ви е сладко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар