Начин на приготвяне
Нарежете доматите на кубчета, а чушките изчистете от семките, разделете ги на няколко ленти и след това ги наситнено (но да не са твърде ситно нарязани).
Наситнете лука и го запържете в предварително загрята мазнина - 2 с.л. масло и 2 с.л. олио.
Добавете половината от доматите и всички нарязани чушки (лютата чушка е задължителна, а ако не обичате люти такива - добавете само част от нея).
Запържете, след което задушете за около 5 - 10 минути.
Разбийте едното от яйцата със сол на вкус и щипка черен пипер, сипете я при задушените в тигана зеленчуци. Разбъркайте.
Добавете другата половина от доматите и отново задушете за 5 минути.
С помощта на лъжица направете 3 гнезда - чукнете яйцата в тях, като внимавате да останат цели и да не се разлеят с останалите продукти.
Задушете така за около 10 минути, след което смъкнете от котлона.
Традиционно менемен се серира за консумация директно от тигана.
Ако обичате яйца, вижте също как да си направите класическата яйчена салата или любимата разядка с яйца и сирене.
Коментари