Торта с карамелен крем

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k3
Торта с карамелен крем
Снимка: Геновева
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"И ако ще правите торта, направете я с карамелен крем, защото тогава ще бъде най-вкусна"

Необходими продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • за карамеления крем
  • захар - 7 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • царевично нишесте - 4 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа сухите съставки за блата, които са брашното, захарта, какаото и содата, която сме угасили с оцета. Объркваме съставките добре с лъжица и добавяме към тях водата и олиото, разбъркваме отново, докато се получи готовата смес за блата.

Така приготвената смес печем върху хартия за печене, която сме намазнили. Така изпечения блат оставяме да изстине. След което махаме хартията от него и го обръщаме в подходящ поднос.

Правим дупки на нашия какаов блат с малка чашка, като не натискаме чашката да стигне до дъното. Парченцата, които сме отделили от блата, си ги запазваме за украса отгоре на сладкиша.

Приготвяме карамелен крем, като в тенджера сипваме захарта и я карамелизираме до тъмно кафяво. След което добавяме топлото мляко, в което сме сложили двете ванилии към карамела. Като сме отделили част от него, в която сме сложили царевичното нишесте да се разтвори.

Бъркаме с телена бъркалка и добавяме нишестето при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти кремът.

Накрая добавяме кравето масло и изливаме крема върху сладкиша, като запълваме дупките му. След като изстине малко сладкишът, отгоре натрошаваме парченцата, които сме отделили и накрая поръсваме с кокосови стърготини. Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Забравила съм да напиша кокосови стърготини в необходимите продукти... Много се извинявам!
04.06.2019 12:38