Бишкотена торта с кафе и ром

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Бишкотена торта с кафе и ром1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Ще се опияните от удоволствие, опитвайки тази торта с бишкоти, ром и кафе - вашата малка сладка тайна"

Необходими продукти

  • бишкоти - 2 пакета
  • яйца - 4 броя
  • белтъци - 2 броя
  • пудра захар - 100 грама
  • захар - 50 грама
  • орехи - 80 грама, смлени
  • кафе - 1 с.л. разтворимо
  • прясно мляко - 500 мл
  • ром - 3 с.л.
  • масло - 200 грама
  • ванилия - 1 пакетче
  • сладко
  • портокалови кори
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме един по един три жълтъка и едно цяло яйце, кафето (предварително разтворено в 100 мл вода), капка по капка, орехите и ванилията.

В млякото прибавяме рома и топим бишкотите. Нареждаме ги в тавичка, намазваме ги с крема, като помежду им слагаме плодове от сладко и портокалови кори, пак нареждаме бишкоти, крем и т.н., докато свършат продуктите.

Отгоре украсяваме с белтъците, разбити на сняг със захар.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: