Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Мариновано телешко със зеленчуци по азиатски

Мариновано телешко със зеленчуци по азиатски

Мариновано телешко със зеленчуци по азиатски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко филе - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 150 г, замразен
  • зелен лук - 3 стръка
  • лук - 1 средно голяма глава
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 парче дълго около 2 см, пресен
  • ориз - 300 г
  • соев сос - 4 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза в подсолена вода за 16 мин., добавете замразен грах и гответе още 4 мин.

Измийте месото, подсушете го, нарежете го на тънки парчета, залейте го с половината соев сос, 1 с.л. олио и захарта и го оставете да престои 20 мин.

Нарежете почистения зелен лук – на колелца, обеления кромид – на полукръгчета, накълцайте на дребно обелените джинджифил и чесън и ги изпържете за 3 мин. в голям тиган, в който сте сгорещили останалото олио.

Добавете изцеденото от маринатата месо и пържете още 4 мин., след което извадете сместа от тигана с решетъчна лъжица.

В същата мазнина пържете за 5 мин. остърганите и нарязани моркови, върнете месото, залейте с маринатата, поръсете с черен пипер и сол, добавете останалия соев сос и задушете всичко 1-2 мин. на силен огън.

Разпределете телешкото филе по чиниите, гарнирайте го с оризовата смес и поднесете ястието, докато е горещо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: