Начин на приготвяне
Пилешките бон филенца се овкусяват със соев сос, сол и черен пипер. Морковът, лукът, чушката, гъбите и праз лукът се нарязват на тънки лентички.
В уок тиган сипваме сусамовото олио и задушаваме чесъна и другите нарязани зеленчуци. Добавяме и месото и бъркаме. Оставяме да се запържи за 2- 3 минути.
След това добавяме двата соевия соса и малко вода и оставяме да си къкри на котлона. Готвим така до пълното сготвяне на зеленчуците и месото.
Накрая добавяме 2 с.л. натурално нишесте, разтворено в 150 мл студена вода, в тигана и оставяне да се сгъсти нашият азиатски сос.
Добавяме лют червен пипер и черен пипер, разбъркваме и махаме от котлона. Оризовите спагети ги сваряваме, като в кипяща вода около 1.5 л слагаме спагетите и ги варим за 4-5 минути. Прецеждаме ги и ги измиваме със студена вода.
След като се оцедят, ги добавяме в уока при соса и разбъркваме.
Сервираме спагетите с пилешко топли като поръсваме със сусам отгоре.
Да ви е сладко с оризовите спагети по азиатски!
Коментари