Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери от парено тесто по годечки

Еклери от парено тесто по годечки

Еклери от парено тесто по годечки1 / 2
02/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • яйца - 12 бр.
  • олио - 150 мл
  • вода - 750 мл
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера кипнете водата, олиото, захарта и солта, постепенно сипете брашното, като бъркате бързо с тел, за да стане гладко и да няма бучици, след това махнете тестото от котлона и като поизстине, чукнете в него едно по едно яйцата, като щом едното потъне, пускате другото и т.н.

Оформете тесто за еклери с лъжица на топчета, които наредете в тава върху намазнена хартия за печене и ги изпечете в предварително загрята на 190-200 градуса фурна, като докато се пекат, не отваряйте, защото еклерите няма да бухнат и няма да се получат кухини в тях за пълнене.

Напълнете готовите сладки с крем за еклери по ваш вкус, поръсете ги с пудра захар и ги поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: