Печено петльово пиле

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Печено петльово пиле
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. горен бут
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • куркума
  • чубрица
  • мащерка - прясна на клонка
  • сок от лимон - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре горните пилешки бутчета и оставяме на страна. В купа прибавяме олиото, соевия сос, сокът от лимона и подправките на вкус - сол, черен и червен пипер, куркума и чубрица.

Трябва да стане като кашичка. С помощта на кухненска четка намазваме отвсякъде пилешките бутчета и поставяме в тава, покрита с хартия за печене.

Най-отгоре поставяме клонка прясна мащерка, която да даде аромат на пилето докато се пече.

Тавичката пъхаме във фурната за 30 минути на 180°С.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: