Печено петльово пиле

29/05/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр. горен бут
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • куркума
  • чубрица
  • мащерка - прясна на клонка
  • сок от лимон - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре горните пилешки бутчета и оставяме на страна. В купа прибавяме олиото, соевия сос, сокът от лимона и подправките на вкус - сол, черен и червен пипер, куркума и чубрица.

Трябва да стане като кашичка. С помощта на кухненска четка намазваме отвсякъде пилешките бутчета и поставяме в тава, покрита с хартия за печене.

Най-отгоре поставяме клонка прясна мащерка, която да даде аромат на пилето докато се пече.

Тавичката пъхаме във фурната за 30 минути на 180°С.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар