Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Печени зеленчуци»Печени зеленчуци в буркани

Печени зеленчуци в буркани

Печени зеленчуци в буркани
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • чушки - 2 кг зелени или червени
  • патладжани - 1 кг
  • чесън - 2 глави
  • магданоз
  • оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • черен пипер на зърна - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните и почистените от семето чушки, обелете ги и ги нарежете - чушките по дължина на ленти, а патладжаните на колелца.

Разбъркайте ги леко, посолете ги на вкус, прибавете скилидките чесън, нарязания магданоз и черния пипер.

Залейте сместа с врящото олио, размесете я добре и добавете предварително преварения и посолен на вкус оцет.

Наредете печените зеленчуци в буркани, затворете ги хубаво и ги съхранявайте на студено.

През зимата може да поднесете печените зеленчуци като салата със сирене.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: