Сос от лук и моркови

21/05/2019
"Отместете малко пържолката, за да направите място в чинията и за порция лук със сос от моркови "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо41
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 800 г малки главички, кромид
  • моркови - 200 г
  • брашно - 30 г
  • мляко - 300 мл прясно
  • масло - 40 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте главичките лук, нарежете ги ситно и ги сложете да се варят в подсолена вода, докато омекнат.

В сгорещеното масло запържете брашното до златисто, при непрекъснато бъркане добавете млякото, настърганите на ситно ренде моркови, сол и черен пипер и оставете соса да ври, докато се сгъсти.

Разпределете горещия лук на порции, залейте го с морковения сос и го сервирайте. По желание поръсете със стафиди. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар