Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос от лук и моркови

Сос от лук и моркови

Сос от лук и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Отместете малко пържолката, за да направите място в чинията и за порция лук със сос от моркови"

Необходими продукти

  • лук - 800 г малки главички, кромид
  • моркови - 200 г
  • брашно - 30 г
  • мляко - 300 мл прясно
  • масло - 40 г краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте главичките лук, нарежете ги ситно и ги сложете да се варят в подсолена вода, докато омекнат.

В сгорещеното масло запържете брашното до златисто, при непрекъснато бъркане добавете млякото, настърганите на ситно ренде моркови, сол и черен пипер и оставете соса да ври, докато се сгъсти.

Разпределете горещия лук на порции, залейте го с морковения сос и го сервирайте. По желание поръсете със стафиди.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: