ezine.bg»Рецепти»Паста»Кайма с макарони

Кайма с макарони

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
810
128
17/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в по голяма тенджера и се посолява с ½ чаена лъжичка сол. Задушава се в олиото и в 1 к.ч. вода десетина минути, като често се бърка.

Слагат се настърганите домати и смленият черен пипер, разбърква се и се вари още 5 мин.

Прибавят се макароните, ½ чаена лъжичка сол и 0, 750 л топла вода, разбърква се и се вари на тих огън, като от време на време внимателно се бърка, за да не загори и да не се разкашкат макароните.

Вари се 20 – 25 мин. Поднася се с настърган кашкавал.

При сервирането по желание могат да се използуват пикантни подправки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: