Кайма с макарони

17/05/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в по голяма тенджера и се посолява с ½ чаена лъжичка сол. Задушава се в олиото и в 1 к.ч. вода десетина минути, като често се бърка.

Слагат се настърганите домати и смленият черен пипер, разбърква се и се вари още 5 мин.

Прибавят се макароните, ½ чаена лъжичка сол и 0, 750 л топла вода, разбърква се и се вари на тих огън, като от време на време внимателно се бърка, за да не загори и да не се разкашкат макароните.

Вари се 20 – 25 мин. Поднася се с настърган кашкавал.

При сервирането по желание могат да се използуват пикантни подправки.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар