Кайма с макарони

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
789
93
17/05/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо734
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в по голяма тенджера и се посолява с ½ чаена лъжичка сол. Задушава се в олиото и в 1 к.ч. вода десетина минути, като често се бърка.

Слагат се настърганите домати и смленият черен пипер, разбърква се и се вари още 5 мин.

Прибавят се макароните, ½ чаена лъжичка сол и 0, 750 л топла вода, разбърква се и се вари на тих огън, като от време на време внимателно се бърка, за да не загори и да не се разкашкат макароните.

Вари се 20 – 25 мин. Поднася се с настърган кашкавал.

При сервирането по желание могат да се използуват пикантни подправки.

Пластмасова цедка за отцеждане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова цедка за отцеждане
6.67 лв.
Виж ››

Отцеждането на продуктите вече е лесно като детско игра с тази практична пластмасова цедка, която се грижи и за безопасността на ръцете ви

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар